Варна е домакин на VIII Национална среща на общинските експерти в образованието

MadeInVarna
Варна е домакин на VIII Национална среща на общинските експерти в образованието

Варна е домакин на VIII Национална среща на общинските експерти в образованието. Организатори на събитието са Община Варна, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и НСОРБ-Актив. Целта на срещата е да бъдат дискутирани приоритетите и финансирането пред централната и местната власт в сферата на предучилищното и училищното образование. Начало на дискусията постави Лилия Христова, председател на Комисията на НСОРБ по образованието, младежта и спорта и директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна. Във форума участваха министърът на образованието Николай Денков, заместник-министър Ваня Стойнева, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева и членове на ръководството на НСОРБ, представители на Община Варна, експерти и директори на училища.

В програмата на форума са включени и темите: “Национални програми на МОН за 2022 година”; “Финансиране на предучилищното и училищното образование” – формула за разпределение на средствата по бюджетите на общинските образователни институции; такси за детски градини, средства за транспорт и др.; “Инвестиции в образованието за периода 2021-2027 година” – средства от ЕС, Национален план за възстановяване и устойчивост, друго външно финансиране. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: Излезе рап песен за застрояването на "Кайсиева градина"

Застрояването на варненския квартал “Кайсиева градина” стана тема на рап песен. През последното десетилетие микрорайонът се разрастна и бяха построени множество нови кооперации. Новото парче на местния рапър с псевдоним “Кайсиева градина” се казва “Ще дойде време”.  Двуминутното видео показва част от сградите, като някои от тях все още са […]