„Варна Лит” 2021 ще бъде част от празненствата „Варна – 100 години културен град”

MadeInVarna
„Варна Лит” 2021 ще бъде част от празненствата „Варна – 100 години културен град”

Международният литературен фестивал „Варна Лит” се включва в празненствата по повод стогодишнината от официалното обявяване на Варна за морски курорт. Специална част от програмата на платформата, която обединява изтъкнати български и чужди писатели, актьори, художници, илюстратори, журналисти и общественици, тази година ще бъде разходка с беседа за туристическите, природните и исторически забележителности на града, както и на намиращия се край Варна Аладжа Манастир. Тази инициатива е в духа на традицията на феста да превърне в посланици на Варна и гостуващите автори, съобщават от пресцентъра на фестивала.

„Варна Лит” 2021 се провежда с подкрепата на Общински фонд „Култура” на Община Варна. Фестивалът ще бъде в дните от 1 до 5 юни. Цялата програма и информация може да бъде открита на адрес: www.varnalit.com.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Студенти и ученици получиха награди в конкурс за есе

На специална церемония в Икономически университет – Варна на 25 май 2021 г. бяха връчени награди на студенти и ученици, участвали в конкурса за есе „Медиацията в моите представи“. Удовлетворение, впечатления и сърдечни благодарности към всички участници изказаха организаторите на конкурса: доц. Андрияна Андреева – ръководител на Университетски център по […]