Варна отново е домакин на Световната купа по спортна гимнастика

MadeInVarna
Варна отново е домакин на Световната купа по спортна гимнастика

Кметът на Варна Иван Портних откри Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта. На събитието присъстваха Красимир Дунев – президент на Българската федерация по спортна гимнастика, председателят на организационния комитет Йордан Йовчев, директорът на Двореца на културата и спорта Минко Христов, представители на Световната федерация по спортна гимнастика от Словения и Холандия.

„Това е шесто издание на Световната купа, но откриването винаги е вълнуващо. Благодаря на г-н Йовчев и г-н Дунев, че с огромна енергия и ентусиазъм превръщат Варна в столица на спортната гимнастика. Убеден съм, че това е форум, който не само популяризира града ни в международен план, но и възпитава младите хора в любов към спорта. Пожелавам успех на нашите момчета и момичета, които ще се състезават за България! На добър час“, каза кметът Иван Портних.

Участие в спортния форум ще вземат над 150 елитни гимнастици от 4 континента и 28 държави – олимпийски шампиони, както и медалисти от световни и европейски първенства. България ще бъде представена от Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев, а при дамите – от Валентина Георгиева и Виктория Чакова.

Квалификациите са на 26-ти и 27-ми май, а финалите са предвидени за 28-ми и 29-ти май. Състезанието е с вход свободен.

Световната купа по спортна гимнастика, който е един от най-стойностните турнири от календара на Международната федерация по гимнастика, се организира с подкрепата на Община Варна.

Подробна информация и програма на спортния форум: www.facebook.com/VarnaWorldCup/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

От "Продължаваме промяната" поискаха премахване на надписа "Варна"

Поставянето на надписа “Варна” бе определен от “Продължаваме промяната” като “Поредната провокация на партия “Възраждане” “. “Днес входирахме сигнал до кмета Портних, с който изискваме премахването й”, споделиха във фейсбук страницата си от партията. Ето и целия тект на писмото до кмета: Уважаеми г-н Портних, Искам да Ви обърна внимание […]