Варна, София, Пловдив и Бургас – с обща визия за бизнес развитие

MadeInVarna
Варна, София, Пловдив и Бургас – с обща визия за бизнес развитие

Обща визия, споделен опит, единна стратегия за представяне на България като устойчива среда за международни стратегически инвеститори – около тези цели се обединиха Варна, София, Пловдив и Бургас. Това стана на среща, организирана от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, по време на която бяха очертани първите стъпки, които трябва да бъдат направени. “Нашата агенция ще сподели безвъзмездно своя ресурс за привличане на стратегически инвеститори”, каза главният изпълнителен директор на агенцията д-р Мария Христова. Новото послание към международните партньори на градовете е: „Не дали, а къде в България да инвестирам“.

 

„Стъпка по стъпка трябва да вървим към обща маркетингова идентичност и споделяне на добри практики“, каза зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев. Стефан Стоянов, зам.-кметът на Пловдив, подкрепи съвместната дейност като подчерта, че това не променя защитата на регионалните интереси и регионалните различия. Имаме добър опит и възможности, които можем да предложим при реализирането на целите ни да покажем и Бургас, и страната ни като място за устойчиви политики за развитие на бизнес с добавена стойност, е позицията на Петко Георгиев, председател на ИКТ клъстер в Бургас.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Водещи юристи от „Републиканци за България“ във Варна настояват за спешни промени в правосъдната система

По инициатива на адв. Диан Иванов – председател на КС и координатор на секторна политика „Правосъдие“ на ПП „Републиканци за България“, във Варна бе проведена среща, на която присъства част от юридическия екип на партията. По време на срещата бяха обсъдени редица актуални теми от сферата на правосъдието. Присъстващите коментираха необходимостта […]