Варна участва във Форум на местните градове Китай-ЦИЕ

MadeInVarna
Варна участва във Форум на местните градове Китай-ЦИЕ

Варна се включи онлайн във Форума за сътрудничество между градовете в Китай и страните от Централна и Източна Европа, в рамките на инициативата „Един пояс, един път“, по покана на побратимения град Нинбо. Целта на срещата бе популяризиране на местния потенциал на градовете и по-активна работа за реализиране на двустранни и многостранни партньорства.

В рамките на събитието Красимира Йорданова, главен експерт в отдел „Протокол и международно сътрудничество“, представи проекти с международно сътрудничество, по които работи Варна, в областта на образованието, туризма, ИКТ, морската индустрия, туризма, културата и младежта. Споделен бе опит в рамките на различни партньорства по европейски проекти и мрежи между градове. Участниците от Китай и Европа се фокусираха върху решаващата роля на сътрудничеството в областта на високите технологии и иновациите като предпоставка за развитие на по-конкурентна икономика и устойчива градска среда. Подчертана бе ключовата роля на партньорствата между градовете като предпоставка за по-ефективно социално-икономическо партньорство и справяне с предизвикателствата на глобалните кризи.

Участието на Варна и Нинбо във Форума за сътрудничество между градовете в Китай и държавите от ЦИЕ е поредната съвместна инициатива, която затвърждава приятелските връзки между двата побратимени града. В края на месец октомври местните музеи на двата града участваха в уебинар, на който представиха своите колекции и добри практики за дигитализация на културното наследство.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

На Коледа: Бездомник от Варна върна изгубено портмоне със 700 лв. и документи

  Една история за доброто, което не е облечено в лъскави дрехи, а се случва тихо. Бездомен мъж от Варна върна изгубено портмоне със 700 лева на собственика.   Ивелина Клечанова от Варна загубила портмонето си дни, преди да замине на екскурзия в чужбина. Не предполагала, че някой ще ѝ […]