Варненец подобри два рекорда на Гинес

MadeInVarna
Варненец подобри два рекорда на Гинес

Варненецът Станислав Златарев успя да подобри два световни рекорда на Гинес – за най-много коремни преси за 1 час и за най-много коремни преси за 3 часа. Постижението е направено на 14 май, обяви рекордьорът.

В рамките на 1 час Златарев стегна коремни мускули повече от 2600 пъти, а за внушителното време от 3 часа – цели 5500 пъти.

Досегашният рекорд за едночасовото предизвикателство принадлежи отново на българин, който се справя със задачата с 300 бройки по-малко.

Тричасовият рекорд ще бъде новозаписан в Световната книга на Гинес, като известни до момента са неофициални опити на кандидати, направили около 4300 броя – с 1300 по-малко от постижението на варненския фитнес треньор.

Той сподели, че по време на изпълнение на предизвикателството е имало много трудни моменти, но волята, самодисциплината и решителността за победа са му помогнало да се справи.

Предстои и официалното потвърждение за одобрение и вписване в Книгата с рекордите, което се очаква в края на лятото.

Станислав Златарев е персонален треньор и собственик на фитнес зала. Занимава се със спорт през целия си живот и вярва,че здравословното хранене и редовните тренировки са ключът към дълъг и щастлив живот.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Яхта „Петра“ е новият шампион в регата Varna Channel Cup

Яхта „Петра“ с шкипер Павел Дуков е новият шампион при бързите лодки в регата Varna Channel Cup, която се проведе във Варненския залив.  Събитието се организира от Яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991, с подкрепата на Община Варна.  Добрата организация и подходящото време позволиха да се проведат 10 от планираните 10 […]