Варненска художничка открива първа изложба живопис в Художествения музей

MadeInVarna
Варненска художничка открива първа изложба живопис в Художествения музей

Варненската художничка Боряна Симеонова представя първата си самостоятелна изложба живопис в Художествения музей „Георги Велчев“. Събитието ще се проведе на 16 ноември от 18 часа в експозиционната зала на филиала на Градската художествена галерия. Представените платна са живопис, предимно пейзажи, които тя е създавала през последните две години и е събрала под мотото “Кръговрат”. Картините са рисувани по бреговете на Северното Черноморие, основно в Тюленово – ключово място за българските маринисти.
Всички картини са пленерни, акрил върху платно. Изключение прави автопортрет и две творби с маслен пастел, създадени по картини на Георги Велчев.

Боряна Симеонова е родена през 1977 г. във Варна. От 2000 г. успешно завършва индивидуални курсове по живопис и графични техники, а след 2009 г. – индивидуални и колективни обучения по теория на изобразителното изкуство. Участва в последното XХII Международно биенале на графиката – Варна, както и в националния конкурс „Диря в морето“ в годините от 2017-а до 2020-ра. Там тя печели три първи награди за фотография. Включва се в колективни изложби в зала „Ателие Георги Велчев“ от 2021 г. насам с живопис.
Изложбата може да се види до 11 декември, в работното време на музей „Георги Велчев“ на ул. “Радко Димитриев” 8, от вторник до събота между 9:30 и 17:30 часа. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Благомир Коцев: Варна има потенциал да бъде център на иновациите

Кметът на Варна Благомир Коцев взе участие в откриването на европейския форум за технологии и иновации Innowave Summit, който започна днес в Двореца на културата и спорта в града. Събитието, което привлича над 5 000 български и международни участници, се провежда в дните 17 и 18 ноември.   „Изключително съм […]