“Варненско лято” излиза на открити сцени

MadeInVarna
“Варненско лято” излиза на открити сцени

От 11 до 13 август Международният музикален фестивал „Варненско лято“ ще радва варненци и гостите на града на популярни места за разходки – Морската градина и курорта Св. св. Константин и Елена. Инициативата е във връзка с 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град. Входът за тези концерти е свободен.

Млади музиканти ще свирят заедно със своите преподаватели в майсторски класове. Проектът се реализира с участието на преподавателите проф. Михаел Фришеншлагер (Виена, Австрия), проф. Марио Хосен, Лиляна Кехайова, Илиян Илиев (САЩ), Мичико Дате (Япония) и 10 млади музиканти от Япония, Турция, Австрия и България, в сътрудничество и с млади изпълнители от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“. Майсторските класове стартират днес, а концертите ще бъдат от 11 до 14 август.

Първият концерт е на 11 август от 20 ч. в Морската градина на открита сцена в зоната на Алпинеума. Там ще има и още един концерт на 14 август от 20 ч. В програмата са творби от Телеман, Глиер, Пиацола, Барток, Крайслер, Виенявски и Монти. В курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ на 12 август от 20,30 ч. е Галата на младите виртуози. На 13 август от  17 ч. ще се проведе бутиков концерт в зала “Романс” на хотел “Астор Гардън”, а концертът под звездите започва в 20,30 ч. в Търговския център “Приморски”.

ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център – Варна, и със съдействието на Градската художествена галерия “Борис Георгиев”, Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър и Фестивален и конгресен център – Варна и частни фирми.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Празнична заря и много събития за Деня на Варна

Празнична заря и много събития са подготвени за празника на Варна – 15-ти август, Успение Богородично. По традиция денят ще започне с тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Успение Богородично“ в 8,30 ч. Веднага след края на службата ще бъде тържествено издигнат флагът на града на пл. “Св. Св. […]