Варненци излизат на протест срещу изсичането на 25 декара иглолистна гора

MadeInVarna
Варненци излизат на протест срещу изсичането на 25 декара иглолистна гора

Събота (13.02.2021 г.) от 10 часа варненци се събират на спирка “Захари Дончев” (преди Виница), за да изразят негодуванието си. Ето какво споделят организаторите на събитието:

“След невиждания порой, а след това и потоп от август 1951г. държавата започва залесяването на Франгенското плато! Така се създава еко система, която укрепва свлачищния терен!
А, сега някой по престъпен начин сменя предназначението на гората, от „защитна гора“ в „ друг вид дървопроизводителна гора“! Планират изсичане на 25,3 декара иглолистна гора и построяването на 44 къщи! От РИОСВ решават да НЕ се извършва оценка върху въздействието на околната среда, а фекалните води ще се заустват в близкото дере!
Всички помним потопа в кв. Аспарухово! А, това, което предстои да се случи след изсичането на тази ЗАЩИТНА ГОРА ще е много по-страшно!

Присъединете се! Елате в 10 часа в събота 13.02.2021г. Ще се съберем до спирка Захари Дончев /преди Виница/

НЕКА ЗАЕДНО ЗАЩИТИМ ВАРНА!”

Повече за протеста може да научите тук.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

На гроба на Мануш Войвода стотици отбелязаха 113 г. от смъртта му

Стотици петричани и дейци от структура на ВМРО посетиха гроба на Мануш Войвода, който се намира над село Долна Рибница. Отдадоха почит на загиналите за Родината. Протойерей Васил Тупаров отслужи панихида. На 7 февруари се навършиха 113 години от гибелта на Мануш Войвода. На 6 февруари 1908 г. е насрочена […]