Варненци притеснени за вековно дърво заради строеж на голям супермеркет до него

MadeInVarna
Варненци притеснени за вековно дърво заради строеж на голям супермеркет до него

Будни варненци алармират във фейсбук за проблема:

“Започна строежа на нов обект на верига магазини Лидл, в квартал Аспарухово – гр. Варна.
Терена на който ще бъде изграден е на бившата текстилна фабрика “Първи май” / “Галатекс”.
На този същия терен обаче, има едно изключително ценно и защитено хилядолетно дърво. Чинар на над хиляда години. Много легенди се носят за него, но основното и най-важното е, че той е оцелял хилядолетие и ние – Опознай Варна , както и жителите на квартала изпитваме притеснение за него, предвид строежа, който е в непосредствена близост.
Обръщаме се към Лидл България, с предложение, което може да бъде от огромна полза за бъдещия магазин. Опазете го на всяка цена! Това е Вашата напълно естествена реклама, която освен, че ще привлича клиенти, ще привлича и туристи в района. Облагородете района около него. Изградете алеи с пейки, но на достатъчно отдалечено място от самото дърво, за да не бъде умишлено наранявано от посетители. Оставете достъпа до него свободен, за да може всеки желаещ безпрепятствано да достигне до него.
Искрено се надяваме, че ще вземете предвид притесненията ни и препоръките.”


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

7 г. затвор за убиеца на балетист във Варна

Петър Здравков, обвинен за смъртта на балетиста Мартин Чикалов, ще лежи 7 години в затвора, съобщиха от ВКС. Вижте цялото съобщение от Върховния касационен съд: С Решение № 208/28.01.2020 г. по наказателно дело № 849/2019 г. тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила решението от 25.06.2019 г. по […]