Има задържан по случая с откраднатите месингови детайли от скулптурата на арх. Дабко Дабков

MadeInVarna
Източник: БНР
Има задържан по случая с откраднатите месингови детайли от скулптурата на арх. Дабко Дабков

Има задържан за кражбата на месинговите греди от пейката на арх. Дабко Дабков в морската столица, съобщиха МВР Варна. Арестуваният е 25-годишен мъж. Той е задържан за 72 часа. Младият мъж е познат на органите на реда и осъждан. Установено е, че той е изнасял откраднатите греди една по една в продължение на няколко дни. Случаят е от 31 октомври, когато бе образувано и досъдебно производство. Установено е, че липсват три профила – два от облегалката и един от седалката.
Това не е първо посегателство върху паметника на архитекта, проектирал и участвал в изграждането на повече от 200 знакови сгради в морската столица.
Скулптурата на арх Дабков е изработена по негова фотография от 1922 г. и поставена върху пейка пред проектирания от него хотел „Мусала“. Бронзовата фигура е дело на Веселин Костадинов.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: "Черно море" и "Царско село" не се победиха на "Тича"

Черно море завърши 1:1 с Царско село в мач от 14-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион “Тича” във Варна. Ален Стеванович откри резултата в 52-рата минута, а Евгений Сердюк изравни в 89-ата от дузпа.. Още в 5-ата минута Евгений Сердюк получи топката, нахлу в наказателното поле и стреля, […]