Във Варна отбелязаха 189 години от рождението на граф Николай Игнатиев

MadeInVarna
Във Варна отбелязаха 189 години от рождението на граф Николай Игнатиев
Снимка: mitropolia-varna.org

Пред паметника на граф Игнатиев, намиращ се в Градската градина, бяха положени венци от името на Варненска и Великопреславска св. митрополия, Община Варна, Областната управа, Генералното Консулство на Руската Федерация в гр. Варна.

В почитното отбелязване на 189 години от рождението на графа взеха участие Негово Превъзходителство Извънредният и Пълномощен Посланик на Руската Федерация в България г-н Анатолий Макаров, г-н Иван Портниx, кмет на Община Варна, г-н Стоян Пасев, областен управител, Негово Превъзходителство Генералният консул на Руската Федерация във Варна г-н Владимир Климанов.

По-късно в сградата на руското консулство във Варна бе открита паметна плоча на Юрий Черьомин, Генерален консул на СССР във Варна, загинал в самолетна катастрофа на 2 август 1988 г. при изпълнение на служебни задължения. Програмата на делегацията продължи със среща в Община Варна, по време на която бяха обсъдени възможностите за двустранно сътрудничество в областта на образованието, науката и спорта. Сергей Черьомин запозна кмета Иван Портних с новите проекти, които се реализират в Москва – в сферите на здравеопазването, транспорта, екологията, образованието. Стана ясно още, че СОК “Камчия” ще бъде развиван активно след края на пандемията. Комплексът ще работи целогодишно и ще предлага възможности за рекреация и спорт за всички възрасти, ще бъдат съдзадени и условия за провеждане на различни международни събития, форуми и конференции.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ясен Петров е новият национален селекционер на България

Снимка: mitropolia-varna.orgЯсен Петров е новият национален селекционер на България. Това решение беше взето след проведения на 14-и януари Изпълком към БФС. За последно той води няколко отбора в Китай, а преди това бе треньор на Локомотив (София), Ботев (Пловдив), Черно море, Локомотив (Пловдив), Нафтекс и Левски.