Във Варна откриха нов център към Военноморските сили

MadeInVarna
Във Варна откриха нов център към Военноморските сили

Военноморски координационен център бе открит днес в Пункта за базиране – Варна. На събитието присъстваха контраадмирал Кирил Михайлов – командир на Военноморските сили, кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев.

В него ще работят 12 български офицери и цивилни служители. Сред основните задачи на новото звено ще бъдат анализирането и обмена на информация за обстановката в акваторията, поясни контраадмирал Кирил Михайлов. Центърът ще може да обменя данни с Военноморското командване на НАТО. Системата позволява информацията да се подава или получава в реално време, като тя вече е свързана с министерството на транспорта на САЩ, както и с виртуален морски център в Италия. Плановете са в бъдеще звеното да има връзка с морските оперативни центрове на ВМС на Румъния и Турция.

Следваща Новина

„Давид и Вирсавия“ – изложба живопис на Цанко Цанков

Художникът Цанко Цанков със самостоятелна изложба в Арт Галерия Ларго. Цялата експозиция е изградена от творби, посветени на женското тяло, на женствеността, и в същия момент, на разсъжденията на автора върху многоликата женска природа. Изложбата продължава до 20 юли. Цанко Цанков е роден през 1962 г. в София. През 1988 […]