Във Варна събират пари за голям барелеф на Васил Чекаларов. Всеки, който иска може да помогне

MadeInVarna
Във Варна събират пари за голям барелеф на Васил Чекаларов. Всеки, който иска може да помогне

Варненският общински съветник Костадин Костадинов обясни, че скоро ще бъде готов барелефът на Васил Чекаларов – велик български революционер и македонски войвода. Той ще бъде поставен на най-представителната сграда на едноименната улица в ж.к. Младост. Всеки, който иска да бъде съпричастен към това начинание, може да дари символична сума на платформата на Възраждане за дарения в Патреон.

“Преди 3 години по мое предложение една голяма улица в район “Младост” във Варна беше преименувана на Васил Чекаларов – велик български революционер и македонски войвода, легендарен бранител на българщината в Беломорска Македония, загинал геройски в бой с гръцките окупатори през 1913 г. Тук ще има нов голям барелеф, който ще се сложи на фасадата на най-представителната сграда на улицата. Вече съм го поръчал при добричкия скулптор Христо Митев.
Разказвам ви всичко това, защото имам нужда от вашата помощ. Барелефът на Чекаларов струва 3000 лв, а плочата на Томов 600 лв. (открадната плоча от друга варненска улица). Аз съм събрал досега 2300 лв и авторите вече работят. Следващият месец ще бъдат готови. Остават още 1300 лв. Надявам се с вашата помощ да успеем да съберем тази сума. Платформата на Възраждане за дарения в Патреон я виждате тук.
И сега финално – сумата не е голяма и мога лесно да я намеря. Но идеята ми е друга. Искам всеки да се чувства съпричастен към това начинание, дори и със символична сума да е. Общото дело затова е общо – защото участва всеки.”

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Черно море победи Добруджа в Албена

Черно море записа втора победа в контролите от зимната подготовка. “Моряците” на Илиан Илиев удариха тима на Добруджа с 1:0 на стадиона в Албена. Единствения гол в мача реализира Илиан Илиев младши в 71-вата минута. Съставът на Черно море: Първо полувреме: Георги Георгиев, Стефан Станчев, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Виктор […]