Във Варна задържаха измамник, представял се за служител на ДАНС

MadeInVarna
Във Варна задържаха измамник, представял се за служител на ДАНС

Преди ден, в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Варна бил получен сигнал за мъж, който се представял за служител на ДАНС и срещу посочена от него сума предлагал осигуряване на работа в институцията или в Европейския парламент. След незабавно проведена специализирана полицейска операция, вчера около 14 часа, криминалистите от сектор „Престъпления против собствеността и измами“ влезли в дирите на 53-годишен варненец, осъждан за длъжностно присвояване. От мъжа и управлявания от него лек автомобил са намерени и иззети неистински легитимации на служител от ДАНС и Европейския парламент, както и множество печатни и ръкописни документи, свързани с извършваните от него измами. В хода на разследването, криминалистите установили и други случаи на извършени от нарушителя измами на територията на областния град.

По случая е образуван заявителски материал и работата по събиране на още доказателства продължава. ОДМВР – Варна призовава граждани, пострадали от схемата, незабавно да сигнализират на органите на реда.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна ще съди фирмата, ремонтирала СУ "Димчо Дебелянов"

Община Варна ще съди фирмата, извършила некачествен ремонт на СУ “Димчо Дебелянов” – “Рич 5” ЕООД. Това стана ясно на брифинг в община Варна, в който участваха зам.-кметовете Христо Иванов и Пламена Маринова. По време на срещата с медиите бе обяснено, че в момента има обявени две процедури за ремонти […]