Община Варна ще съди фирмата, ремонтирала СУ “Димчо Дебелянов”

MadeInVarna
Община Варна ще съди фирмата, ремонтирала СУ “Димчо Дебелянов”

Община Варна ще съди фирмата, извършила некачествен ремонт на СУ “Димчо Дебелянов” – “Рич 5” ЕООД. Това стана ясно на брифинг в община Варна, в който участваха зам.-кметовете Христо Иванов и Пламена Маринова. По време на срещата с медиите бе обяснено, че в момента има обявени две процедури за ремонти на училището.

 

Първата обществена поръчка, с възложител Община Варна, е за ремонт на гаранционни дефекти, дело на “Рич 5″ ЕООД. Фирмата започна обновяване на училището през 2018 година, като част от европейски проект” „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Констатираните дефекти, допуснати от фирмата, са по покривното покритие, физкултурния салон, част ВиК и други. Всички дефекти са описани, уведомена е и фирмата изпълнител, тъй като обектът е в гаранция. поради липса на реакция от страна на изпълнителя, Община Варна бе принудена да обяви обществена поръчка за избор на нова фирма, която да извърши необходими ремонтни дейности. Вече е избран изпълнител, предстои сключване на договор. Ремонтът трябва да започне най-късно до един месец, а след това Община Варна ще потърси по съдебен път от “Рич 5” ЕООД възстановяване на вложените средства.

 

Втората процедура е за избор на фирма, която да извърши авариен ремонт на част от покрива, пострала при бурния вятър от 08.02.2022 г.  Възложител на този ремонт не е  Община Варна, а директорът на училището – Калина Нушева. По нейна информация към момента са изпратени писма до пет фирми, които в срок до 07.04.2022 г. трябва да подадат оферти за отстраняване на щетите, нанесени от бурята през февруари.

 

В бюджета за 2022 година са осигурени средства за двата вида ремонти – както за отстраняване на гаранционните дефекти, така и за аварийният ремонт, за който има заведена застрахователна щета, обясни зам.-кметът Христо Иванов. Той допълни, че се изчакват резултати от проверката на РДНСК.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Подаряват 15 хиляди дръвчета на варненци

Гората.бг, ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ. Събитието ще се проведе в неделя от 9:30 ч. до 13:30 ч. “Ще подаряваме плодни – ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи (жълта афъзка), махалебка (череша), лешници (Ран […]