Въздушно акробатично шоу зарадва варненци

MadeInVarna
Въздушно акробатично шоу зарадва варненци

Въздушно акробатическо шоу бе изпълнено снощи върху фасадата на Фестивалния и конгресен център във Варна. В него участва и българинът Димитър Симеонов, който е световен шампион по акробатика. Шоуто бе специален поздрав и подарък от посолството на Кралство Нидерландия в България по повод 20-годишнината от установяването на побратимените отношения между Варна и Дордрехт. Сред зрителите бяха кметът на Варна Иван Портних и посланикът на Нидерландия Н. Пр. Беа Тен Тъшър.

 

Годишнината бе отбелязана с редица инициативи. В края на юни жителите на морския град имаха възможността да се насладят на концерта под наслов „Can You Mix Folk & Vibes“, като в събитието взеха участие DJ Robert Nickson от Нидерландия и DJ Chillov от България. В своя музикален проект двамата съчетаха ритмите на българския фолклор и звуците на съвременния електронен ритъм. Изпълненията, които бяха част и от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и можеха да бъдат наблюдавани и виртуално в специално създадената за целта онлайн платформа.

 

Паралелно концертната програма продължи в нидерландския град Дордрехт под наслов “The Voyager”, като музикалното събитие бе проведено в рамките на международния фестивал Bachfestival Dordrecht. Концертът, който съвпадна с първия ден от премахването на по-голямата част от ограничителните мерки за борба с COVID-19 в Кралство Нидерландия, бе проведен пред многобройна публика в Дордрехт. Зрителите имаха възможността да се насладят на класически произведения на Бах, джазмузика, съвременен ремикс на известната родопска песен „Излел е Делю Хайдутин“ в изпълнение на нидерландския оркестър Govert van der Kolm & band, както и електронна версия на „Прелюдия и фуга в до мажор“ в изпълнение на DJ TimoNoize.

Установено през 2001 г., туининг-партньорството между българския град Варна и нидерландския град Дордрехт продължава да се разраства вече двадесет години в редица сфери – търговия, инвестиции, образование, туризъм и култура.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Предотвратена е злоупотреба за над 100 000 лева с европейски средства при операция на ОДМВР - Сливен

Спецакцията за противодействие на нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от европейски фондове за развитиe, е проведена от ОДМВР – Сливен със съдействието на Държавен фонд „Земеделие“ – София. Действията са реализирани на 7 юли от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, районните управления в Сливен, Нова […]