Вицепремиерът Марияна Николова на инспекция в Боровец: Условията за ски са прекрасни, българите са по курортите

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова на инспекция в Боровец: Условията за ски са прекрасни, българите са по курортите

Времето в момента в планината е прекрасно, условията за ски са много добри и българите са по курортите. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на днешната й проверка из Боровец. Контролът както от страна на Министерството на туризма, така и от всички останали органи, е безкомпромисен, коментира тя. И допълни, че чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността,  но и бъдещето на сектора.
Спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), каза вицепремиерът. И подчерта, че той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки.
Вицепремиерът посети и местността Маркуджиците и поясни, че в момента има достатъчно сняг и условията за практикуване на зимни спортове са чудесни. Радвам се, че се спазват противоепидемичните мерки, защото това бе нашата основна цел още от началото на сезона, обясни министър Николова.
По думите й мотото “Зимните спортове укрепват Вашето здраве” е припознат от българите, които се радват на прекрасните условия в планината, заключи тя. И допълни, че снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. С радост виждам колко скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм, коментира вицепремиерът.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

С 2100 пролетни цветя Републиканци за България от Бургас зарадваха жителите на града за 21 март

Кандидатите за народни представители от Републиканци за България от 2 МИР-Бургас изненадаха с позитивни послания за Първа пролет жителите на града. 21 кандидати за народни представители, с бюлетина 21, начело с водача на листата д-р Виктор Серафимов, направиха по-вълнуващ 21 март за жители и гости на Бургас. Минувачите по основните […]