Вицепремиерът Марияна Николова приветства членовете на Изпълнителното бюро на БХРА

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова приветства членовете на Изпълнителното бюро на БХРА

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова приветства членовете на Изпълнителното бюро и председателите на регионалните структури на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Бих искала да използвам повода, че сме заедно, макар и онлайн, за да Ви благодаря за ползотворното сътрудничество и конструктивния диалог, който имаме от самото начало, когато станах министър  на туризма, заяви вицепремиерът.
Удовлетворена съм, че водим активни разговори и съвместно открояваме и реализираме различни мерки и инициативи, с които да бъде подпомогнат отрасълът, както и за преодоляване на последиците от разпространението на Ковид- 19, така и за плавното възстановяване на сектора, посочи министър Николова. Тя допълни още, че годината, която изпратихме, бе много предизвикателна и остави своя траен отпечатък върху туризма. Вицепремиерът заяви още, че пандемията доведе до промени в нагласите и търсенето на туристите и измени работата на заетите в отрасъла. По думите й започна зараждането на нови тенденции, които ще се развиват както през тази, така и през следващите години. И всички в отрасъла трябва да са по-гъвкави и иновативни, за да се приспособяват към новите реалности, като това ще е и един от начините за възстановяването му, което плавно ще продължава и занапред, подчерта тя.
В средата на зимния сезон сме, но още отсега може да започнем да мислим за предстоящия летен сезон, който също ще има своите предизвикателства, посочи министърът. Според нея доказано работеща стратегия е, че ранното планиране и подготовка дават много по-добри резултати. Затова се надявам с Вас да продължим обсъждането на стъпки и инициативи, които трябва да бъдат предприети, за да гарантираме както безопасна и спокойна почивка на туристите, така и работа и заетост за представителите на бизнеса.
Сами виждате – полагаме максимални усилия за подкрепа на отрасъла, като сме в непрекъснат диалог както с представителите на бизнеса, така и с членовете на правителството в търсене на най-добрите решения, коментира министър Николова. И акцентира, че е важно да запазим живота и здравето на хората и ползотворната комуникация, която имаме, за да продължи съвместната работа и занапред.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова: Заведенията отварят от 1 март при 50% заетост

Ресторантите ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа с клиенти. А нощните заведения ще отворят от 1 април. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след работна среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. […]