Вицепремиерът Марияна Николова в „Неделя 150“: Вече започна сертифицирането и изпитването на машините за изборите

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова в „Неделя 150“: Вече започна сертифицирането и изпитването на машините за изборите

Отговорните институции вече започнаха работа по сертифицирането и изпитването на машините. Всички участници в процеса искаме да бъдем сигурни в тяхната експлоатация и надеждност и аз вярвам, че и трите сертифициращи и изпитващи органа – Държавна агенция „Електронно управление“, Български институт по стандартизация и Български институт по метрология, ще свършат отговорно своята работа. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „Неделя 150“ по БНР. Когато проверката на машините приключи, ще се направи демонстрация на начина, по който се действа с тях и  се отчитат резултатите, допълни тя.
Вицепремиерът сподели още, че не трябва да има притеснения за това как се съхраняват те, тъй като се прави всичко необходимо то да се обезпечи напълно. Министър Николова коментира, че качествата на машините не се променят от факта дали са в държавен или в частен склад, когато те се охраняват от жандармерията. И допълни, че това е митнически склад, следователно се намира под специален разпоредителен режим, определен от държавата. До него няма и не се допуска неоторизиран достъп, бе категорична вицепремиерът.
Относно здравният протокол за провеждането на изборите министърът сподели, че той вече е утвърден. Важни са както здравето и живота на хората, така и свободният избор, сподели вицепремиерът. И уточни, че е важно гражданите да се чувстват защитени и спокойни, когато отиват да подадат своя глас. По думите ѝ вече тече и ваксинацията на членовете на изборните комисии.
Вицепремиерът коментира и развитието на сектор туризъм. В последните седмици ситуацията в отрасъла се подобри значително, каза тя. И цитира данни, според които от 1 декември 2020 г. до средата на февруари 2021 г. в местата за настаняване в България са пренощували над 550 хил. Туристи. От тях българските туристи са над 480 хил., а чуждестранните гости близо 70 хил., като те са предимно от Румъния, Турция, Украйна, Германия, Сърбия.
По думите на министър Николова възстановяването на свободен туристопоток и безопасно, и безпроблемно пътуване е в основата на осъществяването на туристически дейности и е важно да се предприемат действия за сключване на двустранни споразумения за установяване на „зелени коридори“ с редица ключови за България пазари като Израел, Турция, Русия, Гърция, Полша, Украйна, Молдова, Чехия, Словакия, Германия и Великобритания.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Обръщение на вицепремиера Марияна Николова по повод Международния ден на екскурзовода - 21 февруари

Уважаеми екскурзоводи, ръководители и членове на професионалните организации на екскурзоводите в България, Позволете да Ви поздравя най-сърдечно с Международния ден на екскурзовода – 21 февруари. Вашата дейност е от изключително значение за утвърждаването на България като атрактивна и конкурентна дестинация за четири сезона. Вие сте лицето на българския туризъм и […]