Военни пилоти гостуваха на Морско училище

MadeInVarna
Военни пилоти гостуваха на Морско училище

Район „Карантината“, който е част от базата на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, отново бе домакин на курс по оцеляване на летателен състав в морска среда и техники за евакуация на военнослужещи от Военновъздушните сили.
По време на тренинга пилотите от Военновъздушните сили посетиха Морско училище. Лекция по астронавигация изнесе пред тях в Планетариума на ВВМУ к.д.п. Георги Панайотов – преподавател във флотската Алма матер. Военните пилоти разгледаха и тренажорния комплекс към Факултет „Навигационен“, където управляваха кораб.
Представителите на ВВС бяха водени от началника на сектор „Бойно осигуряване“ в отдел „Подготовка“ към Командването на Военновъздушните сили – полковник Николай Лясковски. Курсът за оцеляване в морска среда за пилотите от ВВС се провежда ежегодно и терен за практическите занятия традиционно е район „Карантината“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН

Пламен Николов е кандидатът за премиер в евентуалното бъдещо правителство на „Има такъв народ”. Това стана ясно минути преди президентът Румен Радев да връчи мандата на партията, спечелила предсрочния парламентарен вот преди седмици. Пламен Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компания в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. […]