Военноморският музей представи “Знамена на свободата”

MadeInVarna
Военноморският музей представи “Знамена на свободата”

В навечерието на Националния празник 3 март във Военноморския музей (ВММ) беше открита изложбата „Знамена на свободата“ с три от петте знамена на Българското опълчение, които за първи път напускат експозицията на Националния военноисторически музей (НВИМ) в София. „Тези емблематични знамена се показват много рядко и варненската публика ще има възможността да ги види за пръв път в рамките на изложбата „Знамена на свободата“, каза директорът на НВИМ доц. д-р Соня Пенкова. Тя подчерта, че се надява в бъдеще повече знакови експонати на НВИМ да присъстват във временните експозиции на Военноморския музей. Директорът на ВММ д-р Мариана Кръстева изрази своята увереност, че изложбата ще предизвика силен интерес сред жителите и гостите на Варна.
На събитието присъстваха флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на Военноморските сили, Коста Базитов, заместник-кмет на Община Варна, Владимир Климанов, генерален консул на Русия във Варна, офицери, представители на морски организации и фирми, ветерани от търговския и военния флот и граждани.
Изложбата „Знамена на свободата“ може да бъде разгледана във Военноморския музей до 26 март.

Следваща Новина

Лудогорец под карантина в БФС заради коронавируса

Предвид гостуването на ПФК „Лудогорец 1945“ Рз в Милано, град граничещ с карантинна зона и установени заболели от коронавирус и с цел запазване на здравето на всички участници в организацията на футболно състезание и изчакване на резултатат от пробите взети от състезателите и щаба на ПФК „Лудогорец 1945“ Рз, срещата […]