Всички пътища на територията на община Девня са проходими, обстановката е нормална

MadeInVarna
Всички пътища на територията на община Девня са проходими, обстановката е нормална
Към момента всички пътища на територията на община Девня са проходими при зимни условия. Улиците се чистят, като няма сигнали за сериозни аварии, съобщава кметът на града Свилен Шитов. Екип на общинското дружество, отговарящо за зимната поддръжка на пътищата е на терен от 3.30 часа тази сутрин. Поради силния вятър и валежа от сняг по-сериозни навявания се образуваха в района на село Кипра. В сутрешните часове са подадени няколко сигнала за паднали дървета. Общински екип се е заел с отстраняването на паднало дърво на пътя за село Манастир. Няма данни за пострадали хора или за нанесени щети.
На места в част от кварталите има прекъсвания в електрозахранването. Автобусите, обслужващи вътрешните и междуградски линии, се движат по разписание.
В момента на територията на общината вали слаб сняг. За Варненска област е в сила оранжев код за опасно силен вятър, виелици и навявания. На места са възможни поледици.
Призовават се шофьорите, които не са сменили летните гуми на автомобилите си да не тръгват на път.
Във връзка с интензивното почистване на улици, което се извършва и в момента на територията на общината, призовавам водачите в Девня да не спират автомобилите си на пътните платна. На много места паркирани неправомерно коли затрудняват достъпа на машините до необработените пътища, завърши кметът.
Сигнали за аварии, инциденти и затруднения във връзка със зимната обстановка, гражданите могат да подават на телефона на Дежурния по община: 0886 699 055.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Читателка: Проблемите с автоматите за билети в автобусите продължават

Разгневена читателка от Владиславово ни изпрати своята лична драма с градски транспорт: “Днес, 14 ч., се качих на автобус №22 в посока ж.к. Вл. Варненчик. Пуснах 2 лева в автоматизираната машина за билети, която ми глътна парите и не ми пусна билет. Съобщих на шофьора, който беше любезен и ми […]