​ВСУ „Черноризец Храбър“ изпрати над 550 абсолвенти. Отличниците са 175

MadeInVarna
​ВСУ „Черноризец Храбър“ изпрати над 550 абсолвенти. Отличниците са 175

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ изпраща повече от 550 абсолвенти, които успешно завършиха бакалавърски и магистърски програми, 175 от тях се дипломираха с отличен успех. Академичното ръководство на университета отправи своите подравления към студентите:

„Дипломирате се в годината в която нашият университет отбелязва своята 30-годишнина. Част от тези 30 години са и ваши! Задно посрещнахме изпитанията на времето и се справихме за отличен. Не по скалата на студентската книжка, а по показателите на живота. Благодаря ви, че сте достойни партньори на нашия университет, на нашата Алма Матер!“ казва във видеообръщението си доц. д-р Красимир Недялков – президент на университета.

Ректорът на ВСУ “Черноризец Храбър” проф. д-р Петър Христов подчерта връзката между науката и културата. Той направи интересен исторически и културен паралел между факти и събития от българската и световната история, като постави акцент върху думите на патрона на университета – Черноризец Храбър, станали мото на събитията, свързани с отбелязване на 30-годишнината от създаването му: “Учи се и търси”.

Факултет „Международна икономика и администрация“ изпраща 141 бакалаври и магистри. От тях 64 са с отлични дипломи.

Специалностите в Архитектурния факултет завършват 70 абсолвенти, 25 от тях са изявените и отлични студенти.

175 студенти завършиха специалностите в професионалните направления „Право“, „Национална сигурност“ и „Психология“, като 70 са показали отлични резултати.

Филиалът на ВСУ „Черноризец Храбър“ изпрати 170 студенти, като 15  от тях завършват с отличие.

За втора поредна година ВСУ “Черноризец Храбър” подготвя виртуално изпращане на своите възпитаници. През 2020 г. за първи път в България, университетът създаде 90-минутен филм в три части, посветен на постиженията, успехите, отличните резултати и радостта от студентските години. Специално за церемонията световноизвестният музикант Теодосий Спасов изсвири студентският химн.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

140 души преплуваха 140 километра за 140-годишнината на Морско училище

140 плувци се включиха в маратон по случай 140-годишнината на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Всеки един от участниците, на възраст от 7 до 77 години, преодоля разстояние от 1000 метра. Маратонът, чийто домакин бе Южният плаж във Варна, стартира точно в 9 часа на 31 юли 2021 г. Плувците бяха […]