Взривът във Владиславово вероятно е причинен от бензин и газ

MadeInVarna
Взривът във Владиславово вероятно е причинен от бензин и газ

Окръжният прокурор Красимир Конов даде брифинг с допълнителна информация за палежа в кв.“Владиславово“ днес. Ето какво сподели на нея:

“Установено е, че взривът е станал повод за възникналия пожар. Става въпрос за обемен взрив, който е характерен при наличие на висока концентрация на леснозапалими вещества в затворено пространство. Няколко дни по-рано Веселин Димитров е закупил 30 литра бензин и 11 л. пропан-бутан. Има доказателства, че той е разместил мебелите в своето жилище, за да увеличи силата на ударната вълна.
Разполагаме с косвени доказателства, които могат с голяма степен на вероятност да посочат самоличността на загиналите. Те сочат, че телата са на Веселин Димитров и съседката, която е живяла до него. Предполагаме, че утре вече ще разполагаме с данните от ДНК експертизата.”

Следваща Новина

ДНК експертизите потвърдиха: Веселин и съседката Мариана са жертвите на взрива

ДНК-експертизите потвърдиха самоличността на двете жертви, чиито тела бяха открити след взрива в блок 302 във варненския квартал „Владиславово“. Загиналите са 66-годишният Веселин Димитров, за когото се смята, че е предизвикал взрива, и неговата 53-годишна съседка Мариана. Съвпадението на ДНК на двамата е стопроцентово, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура […]