Подготвят ремонт на сградата на детска ясла „Щурче“

MadeInVarna
Подготвят ремонт на сградата на детска ясла „Щурче“

Предстои основен ремонт и реконструкция на сградата на детска ясла “Щурче”, в която се намира и Дневният център за деца и младежи с умствена изостаналост “Св. Йоан Златоуст”, съобщиха от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна. Проектът предвижда и изграждане на две пристройки с асансьор, с цел осигуряване на достъпна среда. В момента се извършват съгласувателни процедури с експлоатационните дружества и се подготвя документация за издаване на разрешително за строеж.

 

През 2020 г. в двора на детското заведение бяха изградени четири нови площадки за игри на открито и една спортна площадка, отговарящи на всички съвременни норми и изисквания за безопасност, въведени в експлоатация през 2020 г. Сградата на детската ясла е построена и въведена в експлоатация през 1972 г. и оттогава не е извършван основен ремонт. Детското заведение има четири яслени групи за общо 100 деца. Днес във втора група бяха проведени специални физкултурни занимания, свързани с профилактика на плоското стъпало. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна се включва в Европейската "Нощ на галериите"

„Нощ на Галериите“ ще се проведе на  20-ти май във Варна. Това е втората инициатива от Европейската нощ на музеите. Организатори са Сдружение „Таляна“ чрез ReBonkers, Фондация за изкуство „Йордан Петков“ чрез галерия Ларго и „На тъмно“, със съдействието на Община Варна. Повече информация на адрес: http://www.varnanight.bg ГАЛЕРИИ- 20 май […]