Представиха Варна като безопасна дестинация на българо-руски туристически форум

MadeInVarna
Представиха Варна като безопасна дестинация на българо-руски туристически форум

“Варна е безопасна туристическа дестинация. Градът е готов за новия сезон, осигурен е ефективен контрол по спазване на всички изисквания за спокойно практикуване на различните видове туризъм. Морската столица е любима лятна дестинация за руските граждани. Първите руски туристи по северното Черноморие пристигат още в края на  50–те години на миналия век и до ден днешен те са сред приоритетните ни гости. Затова вярваме, че нашите дългогодишни ползотворни взаимоотношения ще продължат да се развиват с взаимно доверие“. Това заяви Соня Георгиева, директора на дирекция “Туризъм” в Община Варна, по време на онлайн форума “Многопластово регионално партньорство. Туризъм и култура.” Инициативата се организира от Националното туристическо представителство на Република България в Руската федерация, Българския културен институт в Москва и от Центъра на промишлеността на Република България в Москва.

Над 40 участници от руска и българска страна се включиха с презентации във виртуалната среща. Сред тях бяха руски туроператори, регионални туристически организации, търговски представителства, университети и общини от България. По време на срещата бе представена и програмата за честването на 100 години от обявяването на Варна за курортен град.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Морско училище участва във форум за сигурността в Черно море

Представители на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ взеха участие в онлайн научно-практически форум на тема „Морска стратегия на държавата. Развитие и използване на морския потенциал на Украйна“. Форумът бе организиран от катедра ВМС на Националния университет за отбрана на Украйна „Иван Черняховски“, който беше и негов домакин. Форумът се проведе на […]