Йоан Маринов: Имаме още много работа. Оставаме концентрирани и здраво стъпили на земята

MadeInVarna
Йоан Маринов: Имаме още много работа. Оставаме концентрирани и здраво стъпили на земята
Йоан Маринов е роден на 17 юли 1998г. в град София. Висок е 175 см. и тежи 69 кг. Юноша на ЦСКА. Играл е за ЦСКА 1948, “Своге”, “Миньор” и “Балкан” Ботевград. Ето какво сподели той пред официалния сайт на клуба.
1. Поздравяваме те за победата срещу един от преките ви конкуренти за първото място! Важна крачка към поставената цел – Втора лига!
– Така е, благодаря!
2. След прекрасната игра и двата гола в двубоя, беше избран от привържениците за играч на мача.
Как усети своето представяне на терена и очакваше ли така високо да бъдеш оценен?
– Представянето бе високо от страна на целия отбор. Всеки един искаше победата и се раздаде максимално, за да я постигнем. От лична гледна точка, винаги се старая да давам максимума от себе си във всеки един мач. Това дали аз, или някой друг ще вкара головете няма никакво значение. Важно е отбора да побеждава и да върви нагоре.
3. Как видя мача от терена? ФК “Светкавица” (Търговище) успя ли максимално да ви затрудни?
– Смея да твърдя, че ФК “Светкавица” е един от стойностните отбори в групата, но ако ние играем концентрирано и правим това, което тренираме и което изисква старши треньорът от нас, няма да имаме проблем с нито един отбор.
4. Равенството срещу ФК “Септември” Тервел как повлия на всички вас?
Имаше ли напрежение преди мача, като се има предвид, че аванса ви беше вече само три точки?
– Мисля, че равенството с отбора на ФК “Септември” дойде точно навреме. Първите няколко мача бяха твърде леки и може би това ни изигра лоша шега. През седмицата, преди мача със “Светкавица”, разликата в поведението на всеки един футболист от отбора беше огромна – всеки тренираше на 100%. Това ни донесе 3-те точки в последния мач.
5. Направи впечатление на всички, че имаше огромно предимство във владеенето на топката. Такива ли бяха наставленията на старши треньора Васил Петров?
– Старши треньорът си свърши по перфектен начин работата, защото анализирахме мача с Тервел, обясни кой къде греши и как точно иска да играем в следващия мач. Мисля, че сами видяхте разликата в стила на игра и поведението на играчите.
6. След 75 минута имаше отпускане в отбора и последваха няколко опасности пред вратата на Христиан Славов. Какво се случи?
– Както казах, отбора на “Светкавица” е един от стойностните отбори в групата, а и футболът се играе на две врати. Нормално е да има положения и срещу нас. Тук вече мога да похваля, както Христиан за неговите добри спасявания, така и цялата защитна линия за добре свършената работа. Все пак не допуснахме гол.
7. Какво беше настроението в съблекалнята след мача?
– Настроението беше нормално. Всеки беше радостен от спечеления мач.
8. Предстои ви почивка, а след това поредното тежко гостуване в Попово. Вече правите ли сметки в съблекалнята какви трудни мачове ви предстоят на вас, къде може да загубите точки и какви предстоят на конкурентите ви за първото място?
– Да, предстои ни тежък мач с отбора на Попово. Имаме 10-12 дни, за да анализираме противника и да се подготвим максимално за този мач. Очакват ни още няколко тежки мача, в които вярвам, че ще си тръгнем с максималния брой точки. Но все пак, това е футбол – не винаги най-добрият побеждава.
9. В предстоящите срещи, според теб, какво е най-важно да се постигне в игрови план, за да се запази преднината от шест точки?
– Най-важното нещо е да останем концентрирани и здраво стъпили на земята. Имаме още много работа. В игрови план мисля, че всичко е на ниво. В отбора има доста качествени футболисти, които са жадни за развитие.
10. Пожелаваме ви много успехи и здраве!
– Благодаря, бъдете здрави!

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Републиканци за България убедени в успеха на младите и новите лица

В 21 век, 21-ва година, в неделя, всеки ще се спре на №21 в бюлетината. Бъдещето е на младите и новите лица”, казаха с усмивка Цветанов и Вълнев, като пожелаха успех на водача на листата в Стара Загора Петя Станева и останалите кандидати за народни представители от 27 МИР – […]