Юлиан Ангелов от ВМРО: Еднополовите бракове са нещо, което някой иска насилствено да наложи

MadeInVarna
Юлиан Ангелов от ВМРО: Еднополовите бракове са нещо, което някой иска насилствено да наложи

Еднополовите бракове са нещо, което някой иска насилствено да наложи. Не виждам защо трябва да се променя българското законодателство за неща, които
някой да променя законодателството. Конституцията е ясна – коя е майката и кой е бащата и няма защо да я променяме.
Така коментира в студиото на „Неделята на NOVA” депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов. Казаното ото него е по повод казуса с отказа на съда в Пазарджик да впише жена като баща на детето ѝ в акта за раждане.
У нас се стига до такива казуси обикновено от хора, които са живели в чужбина, в Щатите – в които е позволено да има еднополови бракове. Те се връщат в България, нарочно изпратени от разни НПО-та, за да правят точно такива проблеми.
По думите му семейството се състои от мъж и жена.
Това не подлежи нито на морал, нито на закон.
На остров Тамбукту може да решат да се женят за козички. Но това не означава, че в България трябва да им разрешим да направят същото, заяви той.
Фактическото съжителство е признато в българското законодателство. Когато г-н Лилов не е чел българските закони – по-добре да не се изказва. Утре трима или петима може да решат да живеят заедно и да се обявят за семейство, заяви той. Депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов остро опонира на събеседника си, който си позволи лични нападки:
Защитниците на еднополовите бракове злоупотребяват с права, категоричен е Ангелов.
Народният представител коментира и позицията на ВМРО срещу промените в Закона срещу домашното насилие. Той смята, че текстовете могат да доведат до промяна във философията на семейното право.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Републиканци за България е първата регистрирана политическа партия за парламентарните избори

От политическите пaртии ние се регистрираме първи, защото колегите които минаха преди нас знаете, че са в коалиция. Тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и да можем да изпълним обещанията, които ще дадем по време на предизборната кампания. Това каза пред журналисти Цветан Цветанов председател […]