Задържаха баща и син, отрязали тръбите на пътни знаци, за да си направят с тях ограда

MadeInVarna
Задържаха баща и син, отрязали тръбите на пътни знаци, за да си направят с тях ограда

Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани за кражбата на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград.  Съпричастността им към посегателството е установена за по-малко от денонощие след бързи оперативно-издирвателни действия, проведени на 10 и 11 март и предприети непосредствено след получаването на сигнала.
Според получената информация, липсата на пътните знаци е установена около 7 часа на 5 март при обход на пътя в участъка между завод „Амилум” и бившата база „Агро Гос”. Изрязани и задигнати били 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знаци.
В хода на образуваното досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.4 от НК са разкрити извършителите на криминалното деяние. Установено е, че двамата мъже използвали откраднатите тръби за направата на ограда в имота им в село Стражец, а  след като случаят придоби широк обществен отзвук, те започнали скоростно да развалят оградата, за да  укрият крадения материал. Макар намирането им да бе затруднено от снежната покривка в региона, криминалистите успяха да стигнат до извършителите за по-малко от 24 часа.
59-годишният баща има 13 криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34–годишният му син е с 5 прояви за кражби, телесни повреди и отвличане, а в момента е в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за крупната кражба, с която са нанесени щети на държавата за близо 5 000 лв.

Следваща Новина

Корнелия Нинова: Промяната е неизбежна и възможна

В Пловдив Корнелия Нинова даде символен старт на предизборната кампания на “БСП за България”. Ето думите с които тя се обърна към гражданите. Скъпи съмишленици, приятели, участниците в листите на двата региона. Благодаря ви, че сте тук. Събрахме се в едно от най-красивите места на България – град Пловдив – културно и духовно средище, за да дадем символен старт на нашата кампания. Пред […]