Задържаха дрогиран шофьор, причинил смъртта на велосипедист във Варна

MadeInVarna
Задържаха дрогиран шофьор, причинил смъртта на велосипедист във Варна
Снимка: Дамян Маринов - Виждам те КАТ - ВАРНА

37-годишният Дмитрий М. е задържан до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като е бил привлечен към наказателна отговорност за причиняване по непредпазливост смъртта на велосипедист в пътнотранспортно произшествие. Тестван с дрегер за употреба на наркотични вещества, резултатът е бил положителен за опиати и метадон. Тестът за алкохол е отрицателен.

Пътнотранспортното произшествие станало вчера, 29 април, на бул. „Левски“ във Варна, близо до бензиностанцията на ОМВ. При заобикаляне с микробуса си Дмитрий М. блъска 74-годишния велосипедист. Възрастният мъж бил отведен в болницата с черепно-мозъчна травма. Малко по-късно той починал в лечебното заведение.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия. 37-годишният мъж е роден в Казахстан, но е български гражданин, с висше образование и е неосъждан.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

6 месеца пробация за двама души декларирали неверни обстоятелства с цел да напуснат Варна

Снимка: Дамян Маринов - Виждам те КАТ - ВАРНА28-годишният Димитър Д., технически ръководител в строителна фирма, и общият работник в дружеството Марин К., получиха наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца, след като Варненският районен съд одобри сключеното споразумение с Районната прокуратура. Двамата мъже са задължени в рамките на шест […]