Задържан е извършител на крупна кражба във Варна

MadeInVarna
Задържан е извършител на крупна кражба във Варна

44-годишен от Суворово е заподозрян като автор на кражбата на 100 000 евро от частен дом в областния град. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата

След разследване, продължило в рамките на около два месеца, криминалисти от ОДМВР-Варна разкриха извършителя на кражба на сумата от 100 000 евро. При специализирана полицейска операция, предприета на територията на Суворово и Вълчи дол, бе задържан 44-годишен мъж, рецидивист, жител на първия град. По първоначална информация, мъжът е криминално регистриран с множество извършени от него кражби и осъждан. Спрямо него е образувано досъдебно производство за извършен преди няколко месеца взлом на каса в частен дом във Варна и отнета значителна сума пари.
В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установена самоличността на мъжа от активния криминален контингент на областния град, който към момента е в изпитателен срок по наложена му условна присъда за две предишни кражби в особено големи размери.
Действията по разследването и всички материали по случая са докладвани на прокуратурата, като предстои повдигане на обвинение и определяне на мярка за неотклонение.

 

Следваща Новина

Облагородяват междублокови пространства в кв. Изгрев“

Продължават дейностите по облагородяване на междублокови пространства в кв. “Изгрев – от бл. № 37 до №41, (т. нар. експериментални блокове), на ул. “Прилеп” и бул. “Христо Смирненски”. Проектът предвижда реконструкция на съществуващите  и изграждане на нови паркинги на зелена фуга, както и на пешеходни алеи, ремонт на тротоари и […]