Закриват ММФ “Варненско лято” 2022 с оркестъра на БНР

MadeInVarna
Закриват ММФ “Варненско лято” 2022 с оркестъра на БНР

Международния музикален фестивал „Варненско лято”, който се организира от Община Варна в партньорство с други институции и фирми, завършва своя богат сезон на 7-ми октомври. От 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ше бъде представен концерт на симфоничния оркестър на Българското национално радио. Под палката на маестро Марк Кадин музикантите ще изпълнят “Сюита за оркестър” от Лазар Николов и селекция от “Славянски танци” от Дворжак. Голямата изненада ще бъде цигулковият концерт, когато в последния момент ще стане ясно името на солиста – един от призьорите на конкурса за цигулари „Фриц Крайслер“ 2022 във Виена, който се провежда в момента.

Артистичният директор на ММФ “Варненско лято” Марио Хосен, е член на журито на конкурса и ще пристигне във Варна заедно с лауреата солист. Освен него оценителите са едни от водещите солисти – цигулари в света под председателството на Жан-Жак Канторов (Франция), Дмитрий Ситковецки (Англия), Сергей Хачатрян (Армения), Игор Групман (САЩ), Сергей Крилов (Италия), Бенямин Шмит (Австрия), ТянгВа (Китай). Тази година Международният конкурс за цигулка “Фриц Крайслер” отбеляза 60-годишнината от смъртта на Крайслер.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Сметопочистващ камион помля 7 коли на паркинг във Варна

Няколко от автомобилите са със сериозни щети. Живеещите в бл. 136 и бл. 138  в ж.к. “Младост” във Варна останаха втрещени от гледката на паркинга, където нощуват автомобилите им, видя Varna24.bg. 7 от колите на паркинга са пострадали, като някои от тях са с много сериозни поражения, след като сметопочистващ камион […]