Започна 30-то издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“

MadeInVarna
Започна 30-то издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“

30-то издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“  бе открито снощи в ДТ „Стоян Бъчваров“. Приветствие към организаторите и участниците отправи кметът на града Иван Портних. В знак на уважение за огромния труд и всеотдайност той връчи специални юбилейни монети, посветени на 50-та годишнина от откриването на Варненския халколитен некропол, на Цветана Манева, председател на настоятелството, и на проф. Николай Йорданов, директор на фестивала.

Иван Портних благодари на организаторите, затова, че въпреки предизвикателствата през последните години, срещите с публиката не са прекъсвани. Поздравления от сцената отправиха Цветана Манева, министърът на културата Атанас Атанасов, директорът на театър „София“ – Ириней Константинов, Даниела Димова, директор на ТМПЦ- Варна.

Фестивалната програма започна с постановката „Бащата“ от Флориан Зелер на Народния театър „Иван Вазов“, с режисьор Диана Добрева. Сред най-открояващите се спектакли в българския театрален афиш са още “Опашката” на Драматичен театър Плевен, “Майсторът и Маргарита” на Младежкия театър, “Сирано дьо Бержерак” на Театър Българска армия. Зрителите ще могат да видят интересни продукции и от международните сцени на “Комеди франсез”, Уест Енд Лондон, Нидерландия, Словения, Хамбург – Германия.

Вечерта завърши с приказно улично дефиле, наречено „Бели криле“, на „Close act“- Нидерландия.
Снимки: Росен Донев


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Откриха обновеното игрище в село Звездица

С водосвет бе открито обновеното игрище в с. Звездица, съобщи кметът Станислава Христова. Ремонтът бе извършен от Община Варна и включва изграждане на нови игрища за футбол и баскетбол.  По традиция новата придобивка бе осветена, а децата веднага се включиха в различни спортни игри, последвани от награди и почерпка, обясни […]