Започна ММФ “Варненско лято”

MadeInVarna
Започна ММФ “Варненско лято”

С рапсодия „Вардар“ на Панчо Владигеров по традиция бе открит Международния музикален фестивал “Варненско лято”  на сцената на Драматичния театър “Стоян Бъчваров” в събота вечерта.

Тази година рапсодията прозвуча под палката на маестро Микола Дядюра – главен диригент на Националната опера на Украйна. Като солисти излязоха Марио Хосен, артистичен директор на фестивала, Флориан Крумпьок – пианист от Австрия, цигуларят Донг Сук Канг от Република Корея и виолончелистката Лилия Байрова-Шулц – също музиканти със световно признание. 

Приветствия към гостите отправиха Марио Хосен, Коста Базитов, зам.-кмет, Даниела Димова, директор на ТМПЦ- Варна.

Музиканти, танцьори и артисти от 36 националности ще покажат своето изкуство на сцените на тазгодишния Международен музикален фестивал. Сред гостите на събитията е и принц Виктор фон Изенбург от Германия, който е довел влиятелни личности от 9 държави, които да се запознаят с възможностите на Варна като възможности за развитие на културен туризъм.
Повече информация тук: https://varnasummerfest.org/

Снимки: Росен Донев


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

От 1 юли въвеждат „синя зона“ във Варна и през почивните дни

От 1 юли „синята зона“ във Варна  ще бъде с удължено работно време и ще действа и през почивните дни. Мярката е в изпълнение на промените в Наредбата за организация на движението на територията на община Варна, приети с решение на Общински съвет – Варна. „Синята зона“ ще работи с […]