Ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров“ с първи места на конкурса „Орфей в Италия“

MadeInVarna
Ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров“ с първи места на конкурса „Орфей в Италия“

Една от водещите цели в дейността на Второ основно училище „Никола Й. Вапцаров“ е да се провокира творческият потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на учениците и учителите. Училището дава възможност на възпитаниците си, по свой избор, да се включат в извънкласни и извънучилищни дейности, осмислящи свободното им време.

Представителните състави: мажоретен състав и духов оркестър повече от 20 години славят името на училището и град Варна като участват в национални и международни фестивали и конкурси и печелят награди.

Горди сме, че още в началото на тази учебна година, въпреки продължителното обучение в ОРЕС, съставите участваха в XIV-я интернационален фестивал „Орфей  в Италия“ , който поради епидемиологичната обстановка бе проведен онлайн.

Престижният фестивал се организира всяка година в различна европейска държава. Тази година в дните 26-29.X.2021 г. се проведе в Италия под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова. Участници от различни възрасти и в различни художествени направления представиха държави като: Испания, Полша, Румъния, Италия, Литва, Северна Македония, Сърбия, Малта, Украйна, Беларус, Швейцария и други.

Нашите състави се състезаваха в две различни категории- мажоретки и духови оркестри. Компетентно международно жури от 14 страни отличи мажоретния състав и духовия оркестър при Второ основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ с първите места.

Ръководството на училището и ръководителите на съставите Лиляна Георгиева и Любов Германова благодарят за всеотдайния труд на учениците и подкрепата на техните родители в изявата и развитието на творческите им умения.

Успехите на нашите ученици ни дават увереност, емоция, оптимизъм, самочувствие и желание да продължим напред и нагоре. Пожелаваме си още победи.

Настоящото отличие посвещаваме на патронния празник на училището- 7 декемви.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: "Спартак" обърна "Монтана" във Варна

“Спартак” Варна победи с 2:1 “Монтана” в мач от 19-ия кръг на Втора лига. Така варненци оглавиха класирането заедно с “Миньор” Перник. Владимир Айтов откри резултата за гостите в 29-ата, но Иван Колев изравни в 65-ата минута. Само две минути след това обаче капитанът Янчо Андреев донесе пълния обрат и трите точки за […]