ВКС отказа да възобнови дело за убийство в кв. Повеляново

MadeInVarna
ВКС отказа да възобнови дело за убийство в кв. Повеляново

Върховният касационен съд е оставил без разглеждане искането на осъдения за убийство Виктор Панайотов за възобновяване на наказателното производство срещу него и за отмяна на постановеното решение.

Според петчленния състав на ВКС, първата и въззивната инстанции не са допуснали процесуални нарушения, както и не е било нарушено правото на справедлив процес, съгласно чл. 6 на Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи.

Виктор Панайотов е бил признат за виновен на три съдебни инстанции в това, че на 28.11.2015 г. в кв. „Повеляново”, гр. Девня, умишлено е умъртвил Мартин К. Осъденият продължава да изтърпява влязла в сила присъда на ВКС от 27.03.2019 г., с наложено наказание „лишаване от свобода” в размер на 16 години. Панайотов е осъден да плати на родителите на пострадалия по 130 000 лв., на всеки от тях, обезщетение за неимуществени вреди, претърпени от деянието.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Румен Радев: Борисов указва на прокуратурата кого да "размаже"

Скандалите, кризите, разкритията за корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости на премиера, заяви Румен Радев Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „размаже“, дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да […]