Заловиха избягалия от ПТП-то на спирка “Явор” – бил дрогиран и с отнета книжка

MadeInVarna
Заловиха избягалия от ПТП-то на спирка “Явор” – бил дрогиран и с отнета книжка

Задържан е водачът, допуснал пътнотранспортно произшествие и избягал от мястото на инцидента.

В резултат на предприети незабавни издирвателни действия криминалисти на ОДМВР – Варна установиха и задържаха 32-годишният варненец. Установено е, че той е управлявал л.а. “Хонда”, независимо че е бил лишен от право да управлява МПС по административен и съдебен ред. Тестът за наркотици е показал, че арестуваният се е качил зад волана след употреба на 3 вида дрога. Припомняме, че днес около 13,25 ч., на спирка “Явор” във Варна, мъжът предизвика тежък пътен инцидент – блъсна 18-годишен младеж, както и кола, спряла за слизане на пътници, от удара са нанесени и материални щети по спирката. Веднага след произшествието, водачът изчезнал с колата, по-късно е свалил регистрационните табели на автомобила си и го е укрил в района над стадион “Варна”. В хода на оперативно-издирвателните действия, автомобилът е намерен, извършен е оглед.
По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е  задържан в полицията за  срок до 24 ч., случаят е докладван на прокурор при РП- Варна. Пострадалият младеж е прегледан в болница, установени са комоцио и контузии на глава и рамо, оказана му е медицинска помощ и е насочен за домашно лечение.
ОДМВР – Варна благодари на гражданите, оказали съдействие по случая.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Иван Портних: Продължаваме с инвестициите в Първа езикова гимназия

“Продължаваме с инвестициите в Първа езикова гимназия”, съобщи кметът Иван Портних във фейсбук. “В момента изграждаме игрища за футбол, баскетбол и фитнес на открито. Положени са основните настилки, предстои полагане на акрилните слоеве. Наскоро завършихме и новата актова зала в училището, която спечели национална награда на Камарата на строителите в […]