Започна набиране на участници за фестивала Funcity +

MadeInVarna
Започна набиране на участници за фестивала Funcity +

Варна се готви за най-мащабния младежки фестивал Funcity +, който тази година е под мотото „Презареждане… дух, тяло, сетива”. Водещият мотив за участие на всеки индивидуален участник, група или организация е „Аз за Варна! Организатор на събитието е дирекция „Образование и младежки дейности” към Община Варна.

Фестивалът ще се проведе на 12-и и 13-и август в зоната от площад „Независимост” по бул. Цар Борис I”, ларгото, входа на Морската градина, зоната около Кривото дърво, Обсерваторията и Аквариума. Най-оживената централна градска част ще се насити с танци, артистични изяви, демонстрации, работилници, презентации. Предвидени са и прояви, свързани с морето, като символ на града, както и съпътстващи събития в контекста на фестивала.

За 11-та поредна година Funcity+ дава поле за изява на млади варненски творци, артисти, музиканти, спортисти, представители на неправителствени организации, формални и неформални групи и образователни институции. Вече са отправени покани към организации, школи, клубове, учебни заведения, индивидуални изпълнители и др.

Визията на Funcity + 2021 има за цел да зареди Варна с младежка енергия и настроение, да провокира любопитството на масовата публика и я завладее да се включи в градската фиеста. Фестивалът е с нова концепция, която предвижда насищане с прояви и събития за максимално кратък срок и ограничена централна локация, за да достигне всяко изпълнение, творение и презентация до максимален кръг от хора. Целта на фестивала е той да има не само забавна насоченост и презареди емоциите и преживяванията, а да допринесе за обогатяване, сплотяване, образование и творческо израстване на младите хора, както сред участниците, така и сред публиката. В контекста на богата културно-развлекателна и спортна програма следва да бъдат включени и приобщаващи модели с цел интеграция на хора в неравностойно положение и етнически малцинства.

Млади индивидуални изпълнители или групи, учебни заведения, НПО, школи и клубове, които работя с младежи, могат да представят своите умения, творения, дейности и постижения по атрактивен и забавен начин, като предварително подадат своята заявка за участие до 20 май 2021 г. на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfozneKIIjsz7C5lXDsr0S4SPwCVhpjfkloO9oxrRmvwD1t4w/viewform


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът на София проведе среща с кмета на община Болград, Украйна

На срещата присъства и заместник-кметът на София по направление култура, образование и спорт Мирослав Боршош, а от украинска страна – Андрей Гарвалов, първи заместник кмет на Болград и Жанна Суслина, началник на отдел „Култура, туризъм, младежи и спорт“ на Болградския градски съвет. Срещата е във връзка с предстоящото отбелязване на […]