Започна ремонт на Приюта за бездомни във Варна

MadeInVarna
Започна ремонт на Приюта за бездомни във Варна

Започва цялостен ремонт на сградата на ул. „Петко Стайнов“ № 7 във Варна, в която са разположени Приютът за бездомни и социално слаби лица и Кризисният център за деца. Дейностите са част от проекта “Подобряване на социалната инфраструктура“, финансиран по ОП „Региони в растеж“. На старта на ремонтните дейности присъстваха кметът на Варна Иван Портних, зам.-кметове, представители на строителната фирма и на дирекция “Социални дейности”. Сградата, която е построена в периода 1975-1977 г., предстои да бъде напълно обновена, с изградена достъпна среда и оборудвани помещения. Дейностите по проекта трябва да приключат до април 2022 година.

„Това е поредната инвестиция, която правим тук. Скоро приключихме друг мащабен проект, свързан с развитие на социалната инфраструктура – Центърът за грижа за лица с различни форми на деменция. Готов е и Центърът за деца със специални образователни потребности, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Изпълнението на тези проекти са част от цялостна политика на Община Варна за подкрепа на социално уязвими граждани в морската столица. Доказателство за това е увеличеният ръст на средствата за социални дейности – с 22%, в бюджета на града за 2021 г., коментира още кметът.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

ВАС насрочи дело по жалба срещу забраната на коли в Морската градина

Върховният административен съд е насрочил заседание по делото, образувано по жалба срещу заповедта на кмета на Община Варна за одобряване на Генералния план за организация на движението, чрез който се регламентира забраната  за достъп на автомобили в Приморския парк. Датата е 13.05.2021 г. и това е голяма новина, тъй като […]