Започнаха записванията в школите към Общинския детски комплекс

MadeInVarna
Започнаха записванията в школите към Общинския детски комплекс

Електронната система за прием в школите на ОДК – Варна ще бъде активна до 31 август

 

Записванията за всички школи към Общински детски комплекс – Варна започнаха чрез системата за електронен прием. Тя е достъпна на официалната уеб страница на комплекса – www.odk-varna.com и ще бъде активна до 31 август. 

В този период родителите имат право да кандидатстват в школите и да сменят своите желания. Децата могат да бъдат записани в не повече от две школи към комплекса. При записването трябва да се посочи класът, в който детето ще се обучава през учебната 2024/2025 г. От ОДК – Варна уточняват, че заявление се подава за всяка учебна година, независимо дали детето е посещавало до този момент някоя от школите. 

Приемат се деца от 5 до 18-годишна възраст, като всяка от школите има различни възрастови ограничения. Приемат се и деца на чуждестранни граждани, като за това е необходимо да имат ЛНЧ (личен номер на чужденец). За школите, за които кандидатстват повече от определения брой деца, след 31 август ще се проведат кастинги. 

Школите към ОДК –Варна са в три основни направления – „Изкуство“ (22 школи), „Наука“ (6 школи) и „Спорт“ (3 школи). Обучението в тях е безплатно и започва от 1 октомври.

ОДК е институция в системата на образованието и осъществява общинската политика за осигуряване на обща подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Варна. Комплексът организира и провежда дейности за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата им в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, глобалното, гражданското и здравното образование, както и за придобиване на умения за лидерство. ОДК – Варна е организатор и домакин на национални и общински конкурси в областта на музикалното, литературното и изобразителното изкуство. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около контейнерите

Мерки за справяне със ситуацията бяха набелязани на среща между кмета Благомир Коцев, представители на „Общинска полиция“, ОД на МВР, РИОСВ, Областна администрация и сметопочистващата фирма   Община Варна внесе днес сигнал до прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около контейнерите в града. В сигнала се посочва, че в периода март-юни […]