Започва фестивалът “Аспарухово пее и танцува”

MadeInVarna
Започва фестивалът “Аспарухово пее и танцува”

Традиционният фестивал “Аспарухово пее и танцува“ ще се проведе в рамките на четири дни – от 23 юни до 26 юни, съобщиха организаторите от НЧ “Просвета 1927”. В програмата са включени концерти, ателиета, пленери, хоротека, на които ще се насладят гостите в Аспаруховия парк.

 

На Алеята на творчеството ще може да се видят фотоизложби “95 години НЧ „Просвета 1927”, “55 години „Аспарухово пее и танцува”, „Моят поглед” портрети, градски и морски пейзажи” с фотографи на Роза Кенарова, Николай Колев, Цветелин Тодоров и Симона Йончев.

 

В пленера „Край морето” ще се включат ученици от НУИ „Д. Христов” и от Средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски”. Ще бъдат проведени и ателиета „Сръчните ръчички могат всичко” с Таня Танчева, „Чудо от мъниста” с Нели Стефанова и „Пожелание в бутилка” с Наталия Проданова.

 

Програма на “Аспарухово пее и танцува” 2022

 

23 юни, четвъртък

16.00 ч. Откриване на библиотека в парка;

18.00 ч. Български ритми – фолклорен концерт с участието на Академичен танцов театър ВСУ “Черноризец Храбър” и ВИВО МОНТАНА;

 

24 юни, петък

11.00 Библиотека в парка;

18.00 На мегдана край морето – хоротека; Концерт на Нелина и шоу “Нестинари”;

25 юни, събота

11.00 ч. Алея на творчеството;

11.00 ч. Пеят и танцуват нашите приятели;

19.30 Танцов спектакъл Radio Artistix, с участието на Били Хлапето и Дивна;

 

26 юни, неделя

11.00 ч. Алея на творчеството;

18.00 ч. Поп и рок концерт с участието на Трибют на QUEEN и Alexcheto


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ремонтират площад „Лаврентий“ и междублоковото пространство около него

Ремонтни дейности се извършват в междублоковото пространство в карето между ул. “Д-р Пискюлиев”, ул. “Парижка комуна”, ул. “Кракра”, ул. “Дрин”, ул. “Л. Бенковски” и ул. “Хараламби Ангелов”, съобщиха от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване” към Община Варна. Предвижда се да бъдат обновени съществуващите тротоарните настилки и да се изградят нови […]