Започва ремонт на ул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“

MadeInVarna
Започва ремонт на ул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“

Започва основен ремонт на ул. „Цар Борис III“ в отсечката от разклона за с. Кичево до началото на квартал „Виница“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Предстои да се изгради битова канализация по проект на ВиК – Варна финансиран от оперативна програма „Околна среда“. Паралелно Община Варна стартира дейности по основен ремонт на уличното платно, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изграденото велотрасе, реконструкция на съществуващия водопровод, изграждане на дъждовна канализация, обновяване на уличното осветление с нови LED осветители, монтиране на навеси на 3 автобусни спирки и поставяне на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване на безопасно движение.
С изпълнението на проекта ще завърши последният етап от ремонта на ул. „Цар Борис III“.  От подобряването на пътните условия ще се възползват жителите на кв. „Виница“ и в селищните образувания „Траката“, „Ваялар“ и „Горна Трака“.
 
 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започват дейности по привеждане на рибарско пристанище "Карантината" в експлоатационна годност

Започваме дейности по осигуряване на експлоатационна годност на рибарското пристанище Карантината за 116 корабни места, съобщи на пресконференция днес Младен Иванов, директор на ОП „Паркинги и синя зона“, което оперира пристанището. По думите му към момента има разрешение за 42 плавателни съда. Предвид забежките на „Морска администрация“ за дооборудване на […]