Заразените с коронавирус у нас са 293, регистрираха 17 нови случая

MadeInVarna
Заразените с коронавирус у нас са 293, регистрираха 17 нови случая

17 нови случая на коронавирус у нас, с което общият брой на заразените става 293. Това съобщи на редовния си брифинг началникът на оперативния щаб проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи на коронавирусната инфекция са установени в градовете, както следва: в София – 13, във Варна – 1, в Пловдив – 1, в Сливен – 1 и в Пазарджик – 1.

Към момента в страната броят на хоспитализираните в лечебни заведения пациенти с COVID-19 е 99, като 53 от тях са настанени в болници в София. В лечебните заведения няма настанени деца с новия коронавирус. Това стана ясно още от думите на генерал-майор Мутафчийски.

Председателят на щаба посочи, че в момента наличните тестове за провеждане на лабораторни изследвания за COVID-19 са 7000, като се очаква да пристигнат и още заплатени вече тестове.
24 хил. са българите, които в момента се намират под домашна карантина.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Борис Джонсън е болен от коронавирус

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън е дал положителна проба за коронавирус. Това обяви самият той в клип в социалната мрежа Twitter. Борис Джонсън споделя, че има продължителна кашлица и температура.