Засадиха 2000 дръвчета в района на Девня

MadeInVarna
Засадиха 2000 дръвчета в района на Девня
Снимки: Фейсбук/Свилен Шитов
“Днес засадихме 2000 дръвчета от сорт бяла акация в общински терен от 10 декара в землището на село Падина. В инициативата, организирана съвместно с Клиника “Дентапрайм”, се включиха близо 150 души”, написа кметът на Девня Свилен Шитов във фейсбук.
“Назад във времето Девня бе смятана за “Долината на химията”, но с общи усилия правим така, че да подобряваме качеството на живот и средата, в която живеем. Щастлив съм, че със засаждането на толкова много дръвчета, даваме своя принос за възстановяването на равновесието в природата. Изказвам специални благодарности на собствениците на Клиника “Дентапрайм” за днешното събитие. Те ни увериха, че всяка година ще засаждат по 100 000 квадратни метра с млади дръвчета в района на Девня. Идеята е тези дървета да спомогнат за абсорбиране на въглеродния диоксид и неутрализация на всички вредни емисии. Със стартирането на новия програмен период ще има все повече възможности за подобни инициативи. През тази година Община Девня постави своеобразно начало, като подмени уличното осветление с енергоспестяващо”, допълва кметът.
Следваща Новина

Хакерските атаки към електронния регистър за ваксина срещу COVID-19 продължават

Снимки: Фейсбук/Свилен Шитов Предстои ми среща с директорите на регионалните здравни инспекции в страната, за да обсъдим въведените мерки в различните области, с оглед ефективното управление на заболяемостта. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии във Варна. Няма място за притеснение и не е необходимо въвеждане на […]