Жителка от взривения вход: Добри хора, помогнете! Мъжът ми взема 411 лв, аз вземам 218 лв.

MadeInVarna
Жителка от взривения вход: Добри хора, помогнете! Мъжът ми взема 411 лв, аз вземам 218 лв.

Една от жителките на взривения блок във Владиславово разказа пред БНТ за фаталната нощ на взрива и щетите. Г-жа Генова отправи апел към добрите хора за помощ. Във фейсбук тече инициатива в подкрепа на пострадалите жители на взривения блок 302.

“Живеем тук със съпруга ми, дъщеря ми и зет ми. Всичко е унищожено от много вода. Изхвърлихме печка, диван, микровълнова, прахосмукачка… пералнята не работи. Вратите и прозорците са начупени. Отчаяни сме. Ние сме двама души с малки пенсии – мъжът ми взема 411 лв, аз вземам 218 лв. Над 100 лв. давам за лекарства за съпруга ми. Имаме нужда от помощ, от добри хора, ако имат възможност да ни помогнат. Мъжът ми е на 83 г., аз съм на 75 г.”, сподели през сълзи Недялка Генова.

Потърпевшата благодари за бързите реакции на кмета на района Николай Костадинов и на кмета на Община Варна Иван Портних. Семейството в момента е настанено в общинско жилище, където е топло и уютно.

За злополучната нощ пострадалата си спомня: “До 3:30 ч. горе се чуваше шум. Към 4:20 ч. помислих, че гръмна бойлер или газова печка. Имаше голям пламък. Вратата се отвори и прозорците също, вълната ме удари в очите и слуха и затворих. Дъщеря ми каза: “Майко, ставайте, горим от тази страна”. Казах на дъщеря ми: ‘Бягайте, вие сте млади”, а тя отвърна, че без нас няма да тръгнат. Зет ми изведе мъжа ми. Взехме лични карти, портмонета, рецептурни книжки. Стресът е голям. На никой не го пожелавам. Едно семейство разби 35 апартамента и семейства. Повечето семейства сме възрастни. Как ще правим ремонт с тези пенсии? – много трудно. Трагедията е голяма.”

На много места в града има поставени дарителски кутии, където всеки може да помогне на пострадалите семейства.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: Сблъсъци пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Протестът е национален и обедини недоволството от настоящия режим на управление в България. В столицата пристигнаха хора от цялата страна, за да поискат оставката на властимащите. Организатори на събитието са ПП “Възраждане”. Протестиращите пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството поискаха от министъра и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството […]