Животът на пътя е с предимство

MadeInVarna
Животът на пътя е с предимство

​20 участници мерят сили в надпреварата „Най-добър млад шофьор на България“

Кампанията у нас се провежда от Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР и БЧК. Основната ѝ цел е намаляване на жертвите на пътя, като се обърне внимание на младите хора, започващи сега стажа си зад волана.
Условията за участие са шофьорите да са на възраст между 18 и 26 години с до 5 години стаж като водачи и да са без нарушения. Първият кръг вече приключи, а днес във Варна е кулминацията – участниците се състезават в реална обстановка на пътя и трябва да покажат умения по оказване на долекарска помощ.
В церемония преди гонката участваха инж. Емил Панчев, председател на СБА, гл. инспектор Калоян Драганов от отдел „Пътна полиция“ в ГДНП, Милен Марков от ДАБДП, д-р Надежда Тодоровска – зам.-генерален директор на БЧК.
Главен инспектор Драганов информира, че през изминалата 2020 година у нас са регистрирани 642 тежки пътнотранспортни произшествия, в които са участвали водачи със стаж до 2 години зад волана. При тях са загинали 52 и са ранени 897 души. От данните на Пътна полиция стана ясно още, че водачите със стаж до 2 години през 2020 г. са били 657, като за 129 от тях не са установени нарушения на ЗДвП, но за други 146 са установени до две нарушения, 262 са реализирали повече от две, а за други 13 от тях са констатирани повече от 21 нарушения.
Преди старта инж. Панчев призова младите водачи да карат внимателно, да спазват Закона за движение по пътищата и бъдат толерантни на пътя. От БЧК напомниха, че едно от основните задължения на водачите е оказване на помощ на пострадали при ПТП и апелираха участниците и всички млади хора периодично да опресняват знанията си по оказване на първа долекарска помощ.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Награди за децата на Варна

В навечерието на 24-ти май, Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна започва инициатива за представяне на деца и младежи, които са се представили отлично на наши и международни състезания, инициативи и […]