120 години от кончината на Капитан Петко войвода

MadeInVarna
120 години от кончината на Капитан Петко войвода

Тракийско дружество “Капитан Петко войвода” – Варна, община Варна, ВМС, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Регионалния исторически музей- Варна ще отбележат 120 години от кончината на Капитан  Петко войвода.

В 11 часа започва национално поклонение на гроба  на Войводата  в старите градски гробища и тържествено поднасяне на венци и цветя и военни почести.

В 14 часа ще бъде открита изложба „Памет  за  Капитан  Петко войвода“ в  Музея на възраждането  във Варна на  ул Заменхоф 21

За пръв път пред варненска публика ще бъде експонирана пушката “Уинчестър”, принадлежала на Капитан Петко Войвода. Изложбата “Памет за Петко Войвода” е по инициатива на Музея на Възраждането и се реализира със съдействието на РИМ “Стою Шишков”- гр. Смолян и СНЦ “Капитан Петко Войвода – гарибалдиец”, гр. Пловдив.

Да бъдем заедно и да се преклоним пред паметта и делото на легендарния Войвода.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Почетоха паметта на Капитан Петко войвода

Със заупокойна молитва и полагане на венци и цветя пред гроба на Капитан Петко, Варна отбеляза 120 г. от кончината на войводата. Проявата, организирана от Тракийското дружество във Варна, уважиха кметът Иван Портних, началникът на щаба на ВМС кап. I ранг Камен Кукуров, зам.-кметът Коста Базитов, районни кметове, дипломати, общински съветници, […]