20 предписания и три акта са съставени за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

MadeInVarna
20 предписания и три акта са съставени за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

25 констативни протокола, 20 предписания и 3 акта за административни нарушения и 1 фиш на физическо лице по Закона за управление на отпадъците са направени вчера по време на акцията срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъците, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна.

 
Проверките се извършват от служители на две ресорни дирекции в Община Варна, както и от екипи от експерти от районните кметства „Приморски“ и „Одесос“, съвместно с екипи на „Общинска полиция“. 

От район „Приморски“ съобщават, че от началото на проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на фирмата са наложени парични санкции в размер на 13 500 лева. За непочистени площи и неизхвърлени отпадъци от бобри за смет вчера са наложени санкции в размер на 5100 лв., като от началото на акцията, те са на стойност 32 000 лв.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненци са победителите в маратона Галата – Варна

Приключи 82-рото издание на плувния маратон Галата – Варна. Над 200 състезатели от над 10 държави се включиха в надпреварата. Поради лошите метеорологични условия – много силен вятър, cъдиите взеха решение, маратонът да се прекрати, като 24 състезатели завършиха преди спирането му.    Първи стана варненецът Антон Моралийски, състезател на […]