36-годишният мъж, причинил големия пожар на ул. Девня, остава в ареста

MadeInVarna
36-годишният мъж, причинил големия пожар на ул. Девня, остава в ареста

36-годишният Александър В. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура.

Мъжът, който води скитнически живот, е бил привлечен към наказателна отговорност за извършен палеж на фургон, като пожарът се е разпрострял и върху други имоти – престъпление по член 330, ал. 2, т. 2 от НК. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 12 години.

На 24 февруари 2020 г. Александър бил изгонен от румънския скитник А.Т., който не му позволил да пренощува във фургон, където преспивали и други бездомници. Изгоненият 36-годишен мъж решил да си отмъсти. След като румънецът напуснал убежището си на сутринта, обвиняемият Александър запалил дунапренов дюшек.

От огъня са били унищожени нови автомобилни губи за над 40 000 лева без ДДС, автомобил „Рено“ и компресор, собственост на намиращ се в близост до фургона автосервиз. Веднага след извършване на палежа Александър заминал за София.

На 2 март т.г. бил задържан и признал за извършеното престъпление, което се доказва и от събраните по досъдебното производство доказателства. Според назначената съдебнопсихиатрична експертиза Александър В. е разбирал свойството и значението на деянието си, въпреки че е с психично заболяване.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Задържаха 36-годишен мъж за големия пожар преди дни във Варна

Голям пожар на ул. Девня

 

Следваща Новина

Спецакция се провежда в село Оброчище

Специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич се провежда в село Оброчище. На четирите изградени контролно-пропускателни пунктове се спират водачи на МПС. Извършват се проверки на документи, задължителни застраховки, както и за употреба на алкохол и наркотични вещества. Работят екипи на криминалната, икономическата полиция в ОД на […]